Vochtbestrijding in Oudenaarde

Injecteren tegen opstijgend vocht in Oudenaarde en andere vochtproblemen

 

Vochtproblemen in woningen of andere panden uit baksteen in Oudenaarde en Bevere, Edelare, Eine, Ename, Heurne, Leupegem, Mater, Melden, Mullem, Nederename, Volkegem, Welden worden veelal veroorzaakt door opstijgend grondwater, soms door ouderdom, soms door constructieve fouten zoals een gebrekkige waterkering.

Mogelijke symptomen kunnen zijn: vochtplekken, schimmels, zouten, geurhinder en/of condens.

De gevolgschade kan velerlei zijn: blazen op het behang, loskomend pleisterwerk, constructieschade, aantasting van de gezondheid van de bewoners.

Een juiste diagnose is van belang om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten zoals barsten in aan- of afvoerleidingen, lekkende dakgoten, ontoereikende waterkering, foute vloerniveaus, tekort aan ventilatie, …

Injecteren met waterwerende cremes geniet in de meeste gevallen de voorkeur omwille van de doeltreffendheid en het comfort in toepassing.

Eerst is het plaatsen van afscherming van belang waarna het afkappen van plinten, plakwerk enz kan beginnen.

Vervolgens worden er net boven het vloerpas en om de 10 cm quasi horizontale gaten geboord over driekart van de steenbreedte.

Deze worden vervolgens ingespoten met een vochtwerende gel die zich natuurlijkerwijs verspreidt over de volledige oppervlakte van de steen en uithardt.

Na uitdroging worden de gaten dichtgemaakt met waterwerende mortel waarna de muur in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld.

In bepaalde gevallen wordt onder en tegen de muren een SNC-folie of membraan van Remmers geplaatst teneinde zouten, chemicaliën, bacteriën & schimmels, nitraten en sulfaten op doeltreffende wijze tegen te gaan.

 

DTS Dieter T’Siolle zorgt voor een definitieve oplossing van vochtproblemen in Oudenaarde

 

Verbeter je woning en je woonkwaliteit en bekijk de voorwaarden voor een subsidie voor de renovatie van een (eigen) woning of een subsidie voor de renovatie van een huurwoning van de stad Oudenaarde.

Bekijk onze realisaties
Image module

DTS Dieter T’Siolle, gespecialiseerd in vochtbehandeling, vochtbestrijding & vochtproblemen voor regio Oudenaarde, garandeert u:

  • dé oplossing voor uw vochtproblemen op lange termijn
  • een leef- of werkomgeving die opnieuw 100% gezond is
  • oordeelkundig en nauwkeurig werk
  • proper werk met een minimum aan overlast en na elke fase volledige opkuis
  • tien jaar garantie